КРАСАВКИ ЕКСТРАКТ

Extractum Belladonnae



Загальна характеристика

Склад лікарського засобу:
діюча речовина:
екстракт красавки (беладонни) густий в перерахуванні на суму алкалоїдів - 0,00023 г, фенол - 0,0014 г;
допоміжні речовини:
твердий жир.

Лікарська форма.
Супозиторії ректальні.

Фармакотерапевтична група.
Холінолітичний (спазмолітичний) засіб. Супозиторії з екстрактом красавки виявляють знеболювальну, протизапальну та спазмолітичну дії - усувають спазм мускулатури кишечнику, зменшують перистальтику кишечнику та секрецію шлунково-кишкових залоз. При введенні супозиторія в пряму кишку ефект препарату проявляється через 15-90 хв. Тривалість резорбційної дії алкалоїдів коливається від 2 до 6 годин.

Показання.
Препарат застосовують при геморої та тріщинах заднього проходу.

Протипоказання.
Препарат протипоказаний при глаукомі та аденомі передміхурової залози.

Застереження щодо застосування.
Перед початком лікування порадьтеся з лікарем!
Без консультації лікаря не застосовуйте препарат довше встановленого терміну! Якщо ознаки захворювання не почнуть зникати або ж, навпаки, стан здоров'я погіршився, або з'явилися небажані явища, зверніться до лікаря за консультацією щодо подальшого застосування препарату! Застосування препарату під час вагітності можливе тільки у разі, коли передбачувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода.

Взаємодія з лікарськими засобами.
Якщо Ви приймаєте будь-які інші лікарські засоби, обов'язково повідомте про це лікарю, а якщо лікуєтесь самостійно, - проконсультуйтеся з лікарем щодо можливості застосування препарату. Екстракт красавки зменшує або припиняє дію м-холіноміметиків, антихолінестеразних речовин. Потенціює аритмогенну дію інгибіторів МАО, серцевих глікозидів, клофеліну, холінолітичні властивості хінідину, новокаїнаміду, ефекти барбітуратів, адреноміметиків, антигістамінних препаратів, транквілізаторів. З ацетатом свинцю, солями кальцію, таніном, настоянкою конвалії - утворює осади.

Особливі вказівки.
Перед початком лікування порадьтеся з лікарем!
З обережністю застосовують у пацієнтів з поліневропатією, гіпертиреозом, ішемічною хворобою серця, хронічною серцевою недостатністю, захворюванням нирок. Не рекомендується тривале застосування при жовчнокам'яній хворобі та нефролітіазі. Питання про доцільність застосування препарату у дітей може вирішити лише лікар.

Спосіб застосування та дози.
Супозиторій з екстрактом красавки вивільняють із контурної упаковки і вводять у пряму кишку. Застосовують по 1 супозиторію 2-3 рази на день.

Побічні ефекти.
При підвищеній чутливості або передозуванні можливі сухість у роті, серцебиття, атонія кишечнику, розширення зіниць. У цих випадках прийом препарату слід припинити. При отруєнні розвивається делірій з психомоторним збудженням, що потребує спеціальної терапії. У разі виявлення небажаних впливів або інших незвичайних реакцій порадьтеся з лікарем щодо подальшого застосування препарату.

Правила відпуску.
Без рецепта.



ВАТ «Монфарм» © 2008.