ЕСТРІОЛ-М

Estriol


Загальна характеристика

Склад лікарського засобу:
діюча речовина:
1 супозиторій містить естріолу 0,0005 г;
допоміжні речовини:
диметилсульфоксид, твердий жир, емульгатор № 1.

Лікарська форма.
Супозиторії вагінальні.

Фармакотерапевтична група.
Гормон статевих залоз. Естроген. Естріол є природним естрогеном. Його використовують для лікування патологічних симптомів, що обумовлені недостатністю естрогенів у перед- та постменопаузальний період, після операцій піхвовим доступом. При атрофічних змінах слизової оболонки піхви відновлює нормальний піхвовий епітелій, таким чином сприяючи нормалізації мікрофлори та рН середовища, підвищуючи опірність епітелію піхви до інфекційних та запальних агентів. На відміну від інших естрогенів, естріол має коротку тривалість дії, тому добова доза, яка застосовується однократно, не викликає проліферації ендометрія і не потребує додаткової прогестагенної терапії.

Показання.
Атрофія слизової оболонки піхви та нижніх відділів сечовивідних шляхів, що обумовлена дефіцитом естрогенів, профілактика рецидивуючих інфекцій сечостатевих шляхів, порушення сечовипускання (часте та болісне сечовипускання), а також помірно виражене нетримання сечі; у перед- та післяопераційному лікуванні жінок у постменопаузальному періоді, при операціях піхвовим доступом; при клімактеричних скаргах (судинні припливи, пітливість); безплідді, що викликане цервікальним фактором; з діагностичною метою при неясних результатах цитологічного дослідження мазка шийки матки на фоні атрофічних змін епітелію.

Протипоказання.
Препарат не застосовують при вагітності, тромбозах, гормонозалежних пухлинах матки або молочних залоз, при матковій кровотечі неясної етіології; розвиток або прогресування отосклерозу у період вагітності або під час попереднього застосування стероїдних препаратів.

Застереження при застосуванні.
Перед початком лікування порадьтеся з лікарем! Без консультації лікаря не застосовуйте препарат довше встановленого терміну!

Взаємодія з лікарськими засобами.
Якщо Ви приймаєте будь-які інші лікарські засоби, обов’язково повідомте про це лікаря, а якщо лікуєтеся самостійно, проконсультуйтеся з лікарем щодо можливості застосування препарату! Активність естріолу може знизитися при одночасному застосуванні з барбітуратами та гідантоїном. Естрогени, у тому числі й естріол, можуть підсилювати дію кортикостероїдних препаратів, інсуліну та блокаторів -адренорецепторів, тому при одночасному застосуванні цих препаратів з естріолом слід проконсультуватися з лікарем стосовно зміни їх дозування.

Особливості застосування.
Перед початком лікування порадьтеся з лікарем! При застосуванні препарату слід дотримуватись рекомендованих доз. Добова доза не повинна перевищувати 1 супозиторія на добу. В період грудного годування естріол може знизити рівень лактації.

Спосіб застосування та дози.
Застосовують інтравагінально по одному супозиторію 1 раз на добу в перші 2-3 тижні. Далі поступово знижують дозу по одному супозиторію на добу 2 рази на тиждень. Тривалість курсу лікування – 6 місяців.

Передозування.
При значному передозуванні можуть спостерігатися нудота і блювання, при відміні препарату – кров’янисті виділення з піхви. При наявності вказаних симптомів слід припинити прийом препарату та звернутися до лікаря. Лікар призначить симптоматичну терапію.

Побічні ефекти.
Препарат звичайно добре переноситься. Іноді (при порушенні режиму дозування) може виникнути напруженість та біль в молочних залозах, нудота, осередкова пігментація, гіперсекреція цервікального слизу. Зрідка: головний біль, артеріальна гіпертензія, судоми ікроножних м’язів, порушення зору. Зазвичай ці симптоми зникають на протязі перших тижнів лікування, а коли ні, то необхідна корекція дози. У разі появи будь-яких небажаних явищ порадьтеся з лікарем стосовно подальшого застосування препарату.

Упаковка.
По 5 супозиторіїв у контурній чарунковій упаковці. По 2 контурні чарункові упаковки в пачці з картону.

Правила відпуску.
Без рецепта.



ВАТ «Монфарм» © 2008.